Info

Dags att byta bläckpatroner och toner?
Vi på Refillbutiken har stort utbud av lågpris bläck och toner till olika skrivare och typer av varumärken.
Refillbutiken är billigast online butik du spara upp till 70%.

Välkommen att lägga din beställning idag!

-  Här du hittar de bästa produkterna till de bästa priserna!
-  Vi säljer bästa kompatibla bläckpatroner och lasertoner till bra priser och kvalitet.
-  Produkter produceras av en tillverkare som är ISO-certifierad.
-  Bläck och toner kompatibel mycket billigare alternativ än det dyra original-patroner.
-  För låga priser och snabba leveranser köp nu hos oss!

Med Refillbutiken eget märke sparar du omedelbart tryckkostnader.
I jämförelse med originalet är det mycket billigare.
Förutom det attraktiva priset, skriver du också mer än originalet.
Du sparar pengar jämfört med de ursprungliga tonerkassetterna.

 

4 argument till varför du ska välja oss:

-  Spara pengar på bläck och toner kompatibel upp till 70% billigare.
-  Bläck-XL färgpatroner och toner för mer utskrifter.
-  Köp billiga färgpatroner i multipack eller toner pack i flerförpackning och få ännu bättre pris!
-  Beställ snabbt och enkelt online och hitta billigt köp hos oss!


                      

Installationsguide bläckpatroner:

Vi rekommenderar ingen programuppdatering på din skrivare.
Om du vill använda kompatibla patroner så bocka av uppdatering vid installationen.


Om den orange/gul färgade tejpen sitter kvar över det L-formade lufthålet kan det stänka bläck eller så kanske enheten inte skriver ut korrekt.

Om du trycker på sidorna på bläckbehållaren när det L-formade lufthålet är blockerat kan det skvätta bläck.

1- Ta ut den nya bläckpatronen från vakumförpackningen.

Ta_ut_den_nya.gif

2- Ta bort säkerhetstejpen med "Pull" (fig.2 se bild)

tabortstip.gif               


3- Obs!
Placera bläckpatronen i patronhållaren med undersidan nedåt. Tryck sedan ned bläckpatronen tills ett klick hörs som visar att den är på plats.
tryck_ner.gif
4- Stäng patronluckan och skrivarluckan när du har bytt ut patronerna. Skrivhuvudet flyttas och systemet för bläckleverans börjar fyllas på. Det tar ca. en och en halv minut för processen att avslutas. När bläckpåfyllningen avslutats återgår skrivarhuvudet till ursprungsläget. Gör utskrifter regelbundet minst en gång i veckan med din skrivare, det är bra utskriftsekonomi och enklare än att behöva köra rengöring av dina bläckpatroner. Det är dessutom billigare i längden.
Låter man skrivaren stå oanvänd behöver man köra rengöring!


SKRIVARPROBLEM?

Om din skrivare inte skriver ut dina utskrifter så bra som den brukar trots att det är bläck kvar så finns det faktiskt till de flesta moderna skrivare ett inbyggt program där du kan rengöra skrivarhuvudet på din skrivare.

Gå in under inställningar på din dator, gå in på skrivare/scanner, där finns det något som heter alternativ/förbrukningsmateriel. Här kan du se bl.a. hur mycket färg som finns kvar i varje patron och även rengöra skrivarhuvudet. Det kan variera lite från dator/skrivare men referrera gärna till din instruktionsbok för varje enhet. För att slippa detta problem rekommenderar vi att man gör minst en utskrift i månaden.

BLÄC
KPATRONER MED OCH UTAN DATA CHIP

När ni ska beställa bläckpatroner så kan det vara bra och titta om patronen har data chip eller inte. Det finns vissa modeller som har både och.

VARFÖR FUNGERAR EJ MIN NYA BLÄCKPATRON?

När du sätter in dina nya patroner så kan ibland vissa skrivare ge ett meddelande "Känner inte igen patronen" (not compatible) eller liknande. Har du använt originalpatron tidigare så är detta vanligt på t.ex Canon och HP skrivare.

Kontrollera alltid först om du har en instruktions bilaga som ligger i kartongen med din patron, följ anvisningarna på den. Om du inte förstår Engelska ta hjälp av någon du känner som kan hjälpa dig. Man åtgärdar oftast felet genom att återställa sin skrivare till noll läge eller "power off läge"

- Tryck på pappersmataren under ett par sekunder (vissa skrivare 10 sekunder) tills skrivarhuvudet flyttas tillbaka till utgångsläget.

- Öppna locket, ta ut patronen och gör om installationen av patronen.

Om inte detta fungerar så dra ur ström sladden i väggen till skrivaren, dra även ur samma sladd ur skrivaren om det går så att sladden blir helt lös i båda ändar. Vänta sedan 5 minuter, sätt tillbaka sladden och gör om installationen. Man gör då så att skrivaren blir strömlös och brukar återställa sig till noll läge.

VAD ÅR EN KOMPATIBEL BLÄCKPATRON? HUR BRA ÄR DEN JÄMFORT EN ORGINAL PATRON?

En kompatibel bläckpatron är en bläckpatron som ersätter och presterar lika bra som en originalpatron. Originalprodukter ofta kallas för OEM (Original Equipment Manufakturer) produkter. En kompatibel bläckpatron är tillverkad i ett land med låg kostnad på både råa material och arbetskraft, oftast i bläckpatronernas fall är det Kina eller Sydkorea. Faktum är att de stora tillverkarna av skrivare idag utvecklar ständigt nya tekniker till deras bläckpatroner som gör det svårare att de återfylls. Men eftersom tillverkarna av kompatibla bläckpatroner kommer alltid på ett sätt att kringgå problemet, tvingar de även originaltillverkarna att ge upp och att till slut tillverka deras bläckpatroner istället hos dem. Det är en ständig katt och möss lek, som till slut bara gagnar konsumenten. (Tänk att de flesta datorerna idag tillverkas i fjärran östern. Hur blir det då med en bläckpatron som är betydligt enklare att tillverka?)

AR DET SAMMA BLÄCK SOM FINNS I OLIKA BLÄCKPATRONER?

Nej! Olika skrivaretillverkare använder olika bläck till sina bläckstråleskrivare, och inom samma skrivarmärke är det ofta olika bläck som fyller bläckpatronerna till olika modeller. Bläck skiljs åt från varandra p.g.a. sitt bevarande med tiden och sin tålighet mot fuktangrepp och ljusexponering. Vissa sorters bläck är mer flytande (mindre sega) än andra, medan andra är mindre koncentrerade, ljusare (mest till fotoutskrifter).

HUR KAN JAG FÖRLÄNGA LIVET PÅ MIN BLÄCKPATRON?

Var försiktig med att inte skada skrivhuvudet, särskilt om det sitter i själva skrivaren, och inte i bläckpatronen, som är fallet med de flesta HP skrivare och många modeller från Canon. Ett skadat skrivhuvud på dessa skrivare kan kosta hela skrivaren. Låt inte heller bläcket torka i skrivhuvudet eller i bläckpatronen: gör det som en vana att åtminstone göra en utskrift varje vecka. Detta undviker att bläcket torkar på skrivhuvudet och täpper de små hålen på det. 

ÄR DET SANT ATT ICKE ORIGINAL BLÄCK KAN SKADA MIN SKRIVARE?

Om detta stämmer skulle man inte se någon originalkompatibel bläckpatron på marknaden. Detta är också ett annat tricks från OEM tillverkarna för skrivare att tvinga dig att fortsätta köpa deras produkter. Vi har återfyllt flera gånger samma bläckpatroner till våra kunder som inte har rapporterat till oss något fel fungerande på skrivaren på grund av bläcket. Men ifall du misstänker att bläcket kan ha orsakat något fel på din skrivare, vilket som sagt är mycket osannolikt, och du vill reparera den, kan du alltid installera tillbaka den originalpatronen i skrivaren innan du lämnar den till reparation.


LASERSKRIVARE OCH TRUMMA


I många laserskrivare så finns det en s.k. trumma. Uppgiften för den är att föra över toner från tonerkassetten till papperet. Den här trumman har en viss tidsram som den fungerar och måste sedan bytas ut. Har du en färg laserskrivare så sitter det en trumma för varje färg. Referera gärna till skrivarens instruktions bok. Trummorna brukar ha en livslängd från några tusen upp till 90000 - 100000 utskrifter. De flesta nya laserskrivare har idag en inbyggd trumma och där behöver man inte byta dessa.


Skriva ut en testsida och kontrollera utskriftskvalitet:

 

      Skriv ut testsida